Pastel de carne nebo také pastel de papas je oblíbeným pokrmem v zemích Latinské Ameriky, přičemž recepty jednotlivých zemí se od sebe lehce liší. V podstatě se jedná o určitou formu zapečených brambor či bramborové kaše s mletým masem. Já vám představím svou upravenou verzi pastel de carne a jak sami uvidíte, není to nic složitého.
Co budete potřebovat?
- 400 gramů mletého hovězího masa
- 500 gramů brambor
- 1 větší cibule
- mražený hrášek
- strouhaný sýr dle chuti
- sůl a pepř
- mletá paprika sladká i pálivá
- olivový olej
Postup:
- Brambory oloupu a nakrájím na tenké plátky. Dám je vařit v osolené vodě dokud nejsou lehce rozvařené.
- Mleté maso okořením (sůl, pepř, mletá i pálivá paprika).
- Cibuli nakrájím na kostičky a smažím v olivovém oleji na pánvi. Po chvíli přidám do pánve mleté maso a smažím dokud není maso hotové. Když už začíná být maso hotové, přidám do pánve mražený hrášek.
- Vzniklou směs případně dodatečně okořením podle chuti.
- Zapékací mísu vymažu olivovým olejem.
- Uvařené brambory rozdělím na dvě stejné porce. První z nich dám do zapékací mísy a uhladím do souvislé vrstvy, kterou na povrchu lehce posolím.
- Mleté maso rozložím rovnoměrně na první vrstvu brambor. Na mleté maso položím druhou vrstvu brambor a opět uhadím do souvislé vrstvy, kterou na povrchu lehce posolím.
- Na závěr posypu strouhaným sýrem a dám zapéct do trouby na 180 stupňů, aby se sýr rozpustil a měl zlatavou barvu.
Buen provecho! 🙂
Hodnocení článku:
[Celkem hlasů: 2 Průměr: 5]