pastel de carne
Gastronomie

Což takhle zkusit masový koláč pastel de carne?

Pastel de carne nebo také pastel de papas je oblíbeným pokrmem v zemích Latinské Ameriky, přičemž recepty jednotlivých zemí se od sebe lehce liší. V podstatě se jedná o určitou formu zapečených brambor či bramborové kaše s mletým masem. Já vám představím svou upravenou verzi pastel de carne a jak sami uvidíte, není to nic složitého.

Co budete potřebovat?

  • 400 gramů mletého hovězího masa
  • 500 gramů brambor
  • 1 větší cibule
  • mražený hrášek
  • strouhaný sýr dle chuti
  • sůl a pepř
  • mletá paprika sladká i pálivá
  • olivový olej

Postup:

  1. Brambory oloupu a nakrájím na tenké plátky. Dám je vařit v osolené vodě dokud nejsou lehce rozvařené.
  2. Mleté maso okořením (sůl, pepř, mletá i pálivá paprika).
  3. Cibuli nakrájím na kostičky a smažím v olivovém oleji na pánvi. Po chvíli přidám do pánve mleté maso a smažím dokud není maso hotové. Když už začíná být maso hotové, přidám do pánve mražený hrášek.
  4. Vzniklou směs případně dodatečně okořením podle chuti.
  5. Zapékací mísu vymažu olivovým olejem.
  6. Uvařené brambory rozdělím na dvě stejné porce. První z nich dám do zapékací mísy a uhladím do souvislé vrstvy, kterou na povrchu lehce posolím.
  7. Mleté maso rozložím rovnoměrně na první vrstvu brambor. Na mleté maso položím druhou vrstvu brambor a opět uhadím do souvislé vrstvy, kterou na povrchu lehce posolím.
  8. Na závěr posypu strouhaným sýrem a dám zapéct do trouby na 180 stupňů, aby se sýr rozpustil a měl zlatavou barvu.

Buen provecho! 🙂

Hodnocení článku:

[Celkem hlasů: 2 Průměr: 5]

Pošli to přátelům…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *