španělská sangría
Gastronomie

Chutná vám španělská sangría? Namíchejte si vlastní!

Snad každý, kdo se vydal na letní dovolenou ke španělským břehům, musel na tento osvěžující drink narazit. Španělská sangría patří sice neodmyslitelně k létu, ale proč si ji nedopřát kdykoliv během celého roku?

Přestože je již namíchaná sangría dnes už běžně dostupná v českých supermarketech, na tu se vykašlete a namíchejte si svou vlastní. Není to nic složitého a následující recept vás o tom přesvědčí. Nemluvě o tom, že čerstvě připravená španělská sangría má mnohem lepší chuť!

Co budete potřebovat?

  • 1 láhev červeného vína (nemělo by to být žádné levné krabicové víno ale ani zbytečně drahé víno – zvolte něco mezi)
  • 2 pomeranče
  • 1 citron
  • 2 lžíce cukru
  • 250ml perlivé vody
  • kostky ledu

Postup:

  1. Omyté pomeranče a citron nakrájíme na plátky a dáme je do džbánku, ve kterém budeme sangríu míchat.
  2. Do džbánku nalijeme jen tolik vína, aby byly plátky ovoce zcela ponořené.
  3. Lehce rozmačkáme plátky ovoce, přidáme cukr a pořádně promícháme.
  4. Necháme cca 2h macerovat při pokojové teplotě.
  5. Přidáme zbytek vína a perlivou vodu a důkladně promícháme.
  6. Před podáváním přidáme kostky ledu a ještě jednou promícháme.

Na internetu najdete velké množství variant receptů na sangríu. Některé přidávají více ovoce (např. broskve či jablka) nebo více alkoholu v podobě šampaňského či brandy. Fantazii se meze nekladou 🙂

Zbývá už jen popřát na zdraví aneb salud!

Pokud máte jakýkoliv dotaz, můžete se na nás obrátit prostřednictvím kontaktního formuláře.

Hodnocení článku:

[Celkem hlasů: 3 Průměr: 5]

Pošli to přátelům…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *