Snad každý, kdo se vydal na letní dovolenou ke španělským břehům, musel na tento osvěžující drink narazit. Španělská sangría patří sice neodmyslitelně k létu, ale proč si ji nedopřát kdykoliv během celého roku?
Přestože je již namíchaná sangría dnes už běžně dostupná v českých supermarketech, na tu se vykašlete a namíchejte si svou vlastní. Není to nic složitého a následující recept vás o tom přesvědčí. Nemluvě o tom, že čerstvě připravená španělská sangría má mnohem lepší chuť!
Co budete potřebovat?
- 1 láhev červeného vína (nemělo by to být žádné levné krabicové víno ale ani zbytečně drahé víno – zvolte něco mezi)
- 2 pomeranče
- 1 citron
- 2 lžíce cukru
- 250ml perlivé vody
- kostky ledu
Postup:
- Omyté pomeranče a citron nakrájíme na plátky a dáme je do džbánku, ve kterém budeme sangríu míchat.
- Do džbánku nalijeme jen tolik vína, aby byly plátky ovoce zcela ponořené.
- Lehce rozmačkáme plátky ovoce, přidáme cukr a pořádně promícháme.
- Necháme cca 2h macerovat při pokojové teplotě.
- Přidáme zbytek vína a perlivou vodu a důkladně promícháme.
- Před podáváním přidáme kostky ledu a ještě jednou promícháme.
Na internetu najdete velké množství variant receptů na sangríu. Některé přidávají více ovoce (např. broskve či jablka) nebo více alkoholu v podobě šampaňského či brandy. Fantazii se meze nekladou 🙂
Zbývá už jen popřát na zdraví aneb salud!
Pokud máte jakýkoliv dotaz, můžete se na nás obrátit prostřednictvím kontaktního formuláře.